Trimbehandeling

Het trimmen is een verzamelnaam van de vachtverzorging die ik kan bieden aan uw hond. Deze zal gebeuren aan de hand van de rasstandaard van uw ras of in overleg met de eigenaar zijn of haar wensen.

Een standaard trimbeurt is altijd inclusief wassen, föhnen en nagels knippen.
Indien nodig kijk ik ook naar de oren en gebit.
Uitzondering op het wassen kunnen zijn plukrassen of honden met een medische reden.

! Ontklitten is mogelijk tot op zekere hoogte. Ontklitten is (zeer) pijnlijk voor de hond en daarom zal ik bij (ernstige) klitten en/of vilt altijd eerst aan de hond denken. De behandeling zal zo nodig, in overleg met de eigenaar, worden aangepast !


Puppybehandeling.

Heeft u een pup? Voor puppies is het extra belangrijk om vroeg te beginnen met het trainen en opvoeding in de trimsalon.
De meeste honden zullen een trimbehandeling niet zien als een dagje naar een kuuroord maar met juiste training en opvoeding en bijhouden zal niet alleen de behandeling makkelijker en sneller gaan, ook uw pup zal veel minder stress ervaren. De hond weet inmiddels hoe het reilen en zeilen werkt.

Bij Trimsalon Amaranth zijn puppies vanaf 9 weken al welkom in de salon.

Voor iedere pup zal ik een aangepaste behandeling doen. Wassen en föhnen, het hoofdje, voetjes en kontje bijwerken. Afhankelijk hoe de pup reageert maak ik hier een combinatie van. U als eigenaar zal natuurlijk voorzien worden van alle nodige informatie indien U dit wenst.

De puppybehandeling heeft een ander tarief en is mogelijk tot ongeveer 16 weken.

Behandeling aan huis.

Op afspraak is het ook mogelijk om een trimbehandeling aan huis te krijgen.
Uw hond komt dan niet naar de salon, maar de salon komt naar uw hond!
Ik neem bepaalde trimmaterialen mee om uw hond een trimbehandeling in zijn of haar eigen huis te geven.
Belangrijk om te weten is dat u moet zorgen voor een plek om te wassen (bijvoorbeeld in een bad, de douche, wastafel etc.) en een geschikte plek om de hond te föhnen en trimmen.
Wilt u weten of dit bij u mogelijk is en wat de voorwaarden zijn neem dan contact op.