Snorverzorging

Het verzorgen en vooral wit houden van de snor van je shih tzu is misschien wel het lastigste wat er is.
Heel veel Shih Tzu hebben of krijgen in de loop van een gekleurde snor. Dit kan door een aantal factoren komen.
De voeding.
Sommige voeding zorgt ervoor dat de snor gaat verkleuren, bv doordat de snor in het voer hangt. In dat geval is het lastig om de snor weer wit te krijgen omdat je Shih Tzu toch moet eten.
Traanvocht.
Omdat sommige Shih Tzu nogal last hebben van traanvocht, heb je dus ook vaak dat hierdoor de kleur veranderd.  De snor is niet meer wit. Goed en regelmatig schoonmaken wil dan wel helpen.

Het schoonmaken van de snor hangt samen met het schoonhouden van de ogen. Je kunt de snor van je Shih Tzu nog zo schoon (proberen) te houden, als je Shih Tzu heel erg vuile ogen heeft, zal de snor ook weer verkleuren.
Het meest makkelijke is de snor ( en ogen) schoon te maken met afgekoeld, gekookt water, of kamille thee. Als dat niet werkt, of niet voldoende zijn er een heleboel producten verkrijgbaar die dit wel (zouden) kunnen doen. Niet alles werkt even goed voor jou Shih Tzu.
Belangrijk is eerst te proberen achterhalen waardoor de snor verkleurd. Als dat door de voeding komt, zal je de snor nooit volledig wit krijgen, tenzij je van voeding veranderd.
Een snor die al rood is krijg je niet makkelijk wit. Het gedeelte wat rood is zal eerst moeten uitgroeien.

Showhonden worden vaak heel anders behandeld wat betreft de snor. Hier bij Amarantha’s hebben we tot nu toe nog niet veel last gehad van een gekleurde snor bij onze showhonden. Wel een klein beetje en dan gaan we als volgt te werk.
We wassen de snor en bek van onze showhonden elke 2 a 3 dagen met een shampoo om de vacht weer wit te maken. Dan drogen we de snor goed en uiteindelijk gaat er poeder in (b.v. maizena) en binden we de snor altijd bij elkaar.
Soms gaat er na het droogmaken een speciale gel, b.v. de All Systems Super Whitening Gel. Dit smeer ik tussen de wasbeurten in op de snor.

Zie hieronder een paar foto’s van een van onze showhonden. Ik heb op deze foto’s haar snor niet eerst gewassen met blauwshampoo.
verzorging_snor1

verzorging_snor2

verzorging_snor3

Copyright © 2019 by Shih Tzu Amarantha’s