Dagboek T-nest

Welkom bij het dagboek van ons T-nestje.
Mama: Ella (Amarantha’s Qitarah Noya) en papa Pierre (Amarantha’s Petit Pierre)
Het laatste nieuws zal steeds te vinden zijn onder aan de pagina en minimaal 1 keer per week is er een update. Als ze groter worden zal dit
vaker zijn dus houd deze pagina in de gaten!

_________________________________________

Op vrijdag 11 Mei was het dan zover. Na een aantal lange nachten op wacht zitten begon Ella eindelijk aan haar bevalling.
De bevalling zelf verliep erg snel en ze deed het voortreffelijk. Er werden uiteindelijk 5 dames en 1 heer geboren.
De meiden wogen tussen de 180 en 202 gram en het kleine heertje 149. Een heel klein freumeltje dus. Hij moest ook van erg hoog komen en had met zijn grote zussen duidelijk in de verdrukking gezeten.
Helaas duurde het niet lang voordat het bergafwaarts ging met het ventje en niet lang na de geboorte heeft hij dan ook zijn laatste adem uitgeblazen.
We vinden het erg verdrietig maar helaas is het een onderdeel waar je als fokker soms mee te maken krijgt. Hij is begraven bij ons in de tuin.

De 5 dames doen het uitstekend en zijn allemaal goed de nacht door gekomen. Mama Ella doet het goed hoewel ze wel een beetje moet wennen waar ze 5 van die bewegelijke dames moet laten.
Ze genoeg ruimte geven EN er lekker omheen krullen blijkt een uitdaging te zijn maar Ella doet het super.
Een officiƫle naam hebben we nog niet dus voor nu hebben de dames alleen een nummer. Ik hoop bij de volgende ronde de meisjes allemaal een naam te hebben gegeven.

Net geboren

Teef 1:
T-nest_NG_teef1

Teef 2:
T-nest_NG_teef2

Teef 3:
T-nest_NG_teef3

Teef 4:
T-nest_NG_teef4

Teef 5:
T-nest_NG_teef5

_________________________________________

19 Mei 2018

En de dames zijn alweer een week oud. Tsja de eerste week is er meestal nog niet veel te melden. De pups janken, eten, slapen, janken eten slapen en ga zo maar door.
Wel worden ze langzaamaan dikker en dikker en groter en groter.
Deze 5 meiden zijn echte papzakjes en ook nog een stel zeurmutsen. Even iets te ver van een tepel? Zet het gewoon op het gillen er er komt vanzelf iemand om je te redden.
Binnen een paar dagen verwacht ik dat de oogjes wel zullen opengaan, maar dat zijn foto’s voor de volgende keer.
Ook heb ik ze nu allemaal een stamboomnaam en roepnaam gegeven. Wanneer ze naar hun nieuwe baasje gaan mag deze de roepnaam natuurlijk veranderen of zo laten, maar voor de eerste weken en het opvoeden/socialiseren vind ik een roepnaam toch wel handiger dan 10 x puppy te moeten roepen.

Teef 1: Amarantha’s Theodora Tracy (Tracy)
Female1

Teef 2: Amarantha’s They Call Me Sexy (Sexy)
Female2

Teef 3: Amarantha’s Trick or Treat (Trixie)
Female3

Teef 4: Amarantha’s Tifa Tinkerbell (Tilly)
Female4

Teef 5: Amarantha’s Truth Or Dare (Daisy)
Female5

_________________________________________